Συνεδρίαση ΣΤΟ Δήμου Αγιάς 15.01.21

15 Ιανουαρίου, 2021 17:45

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 13:00  πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου και δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα τακτική σύγκλιση του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγιάς, ενόψει της χειμερινής περιόδου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιασκέψεως, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην συνεδρίαση κλήθηκαν και παραβρέθηκαν οι ακόλουθοι Υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και Φορείς: ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας,  ο αντιδήμαρχος της Πολιτική Προστασίας κ. Κρανιώτης Ευάγγελος , ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας ΠΕ Λάρισας Καραλης Βασίλειος, , Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Ισότητας και Νεολαίας Μπαρμπέρης Πέτρος, Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νταγκας Νικόλαος, Οι Δημ. Σύμβουλοι Δ. Αγιας Μακροβασιλης Βασιλειος, Ευσταθίου Ηλίας, απο το Πυρ. Κλιμάκιο Αγιας  Καρναβας Χρηστος , Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας Μπρουζας Ζηζης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών Πρόδρομος Χαρισμανίδης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς Μιχαήλ Κουπατσιάρης, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, o Προϊστάμενος ΚΕΠ Ζιάκας Μιλτιάδης και o Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Παπακωστας Δημητριος

Στη συνεδρίαση αναλύθηκαν τα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων καιρικών φαινομένων πλημμυρών , χιονόπτωσης και παγετού του κάθε φορέα στο πλαίσιο της δικής του αρμοδιότητας, (Πυροσβεστική, Αστ. Τμήμα Αγιας και Τεμπών, Περιφέρια Θεσσαλίας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας) .

Με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό ο Δ Αγιάς για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πλημμυρών και  χιονοπτώσεων έχει υλοποιήσει τα παρακάτω:

  1. προμήθεια αλατιού
  2. Βρίσκονται σε ετοιμότητα και πλήρη λειτουργικότητα τα εκχιονιστικά μηχανήματα και μηχανήματα έργου. 
  3. Τοποθετήθηκε σήμανση στις επικίνδυνες διαβάσεις
  4. Ορίστηκαν χώροι  εναπόθεσης για τα φερτά υλικά για την αντιμετώπιση πλημμυρών
  5. Καταρτίστηκε  μνημόνιο συνεργασίας με ιδιώτες ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου για την υποβοήθηση του έργου του Δ. Αγιάς,  στην ατιμετώπιση των επικίνδυνων  καιρικών φαινόμενων .
  6. Θα λειτουργεί θερμαινόμενος χώρος φιλοξενίας αστέγων του Δ Αγιάς στο πολιτιστικό κέντρο Χρυσαλλίδα  σε περίπτωση ολικού παγετού.

Τονίζεται επίσης προς τους Δημότες του Δ Αγιας  ότι λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης όλο το 24ωρο στα τηλέφωνα 2494350120 και  6945873416

Τέλος ο Δήμαρχος Αγιάς  κ. Αντώνης Γκουντάρας  στα πλαίσια της επερχόμενης κακοκαιρίας από σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου μέχρι και την Τρίτη 19 Ιανουαρίου παρακαλεί όλους τους δημότες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να εφαρμόσουν  τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης της πολιτείας .

Ετικέτες: