Δράσεις Καθαρισμού

17 Σεπτεμβρίου, 2020 22:33

Ο Δήμος Αγιάς στηρίζει την Πανευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Δράσης Καθαρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 & 20 Σεπτεμβρίου 2020, με σύνθημα «Καθαρίζουμε την Ευρώπη» «Let’s Clean Up Europe (LCUE)».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας καμπάνιας «World Clean-up Day 2020» στην οποία συμμετέχουν πάνω από 180 χώρες και είκοσι εκατομμύρια πολιτών και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από την ΕΟΑΝ. Κάθε δράση που θα υλοποιηθεί ως μέρος της πρωτοβουλίας, έχει ως στόχο τόσο την μείωση των απορριμμάτων όσο κυρίως την ευαισθητοποίηση των πολιτών, σχετικά με τη σημασία της πρόληψης και μη δημιουργίας αποβλήτων.

Ο Δήμος Αγιάς έχει αποδείξει αλλεπάλληλες φορές την ευαισθησία του όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, υλοποιώντας και λαμβάνοντας μέρος σε ανάλογες δράσεις. Για το λόγο αυτό προγραμματίζονται σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς, Εξωραϊστικούς, Μορφωτικούς, Φυσιολατρικούς Συλλόγους και τοπικούς φορείς του Δήμου μας, δράσεις καθαρισμού στα παρακάτω σημεία:

-Αγιόκαμπος: από το Golden Βeach hotel μέχρι και το λιμανάκι, Μορφωτικός Σύλλογος Ελάφου, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 05:00μμ, καθαρισμός παραλίας

-Αγιόκαμπος: από το Λιμεναρχείο μέχρι και τον «Μακαρόνα», Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 05:00μμ, καθαρισμός παραλίας

-Παραλία Σωτηρίτσας: στην ταβέρνα «Σφυρής», Εξωραϊστικός Σύλλογος «Μελίβοια», Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00μ., καθαρισμός παραλίας

-Βελίκα: στο κέντρο της Βελίκας, Πολιτιστικός Σύλλογος Βελίκας «Φιλοκτήτης», Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00πμ, καλλωπισμός – ζωγραφική κάδων

-Παραλία Πλατιάς Άμμου: Πλατιά Άμμος και στις γύρω παραλίες, Εξωραϊστικός Σύλλογος Πλατιάς Άμμου, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 05:00μμ, καθαρισμός παραλιών

-Μεταξοχώρι: Πλατεία Μεταξοχωρίου, Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεταξοχωρίου, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00πμ, καθαρισμός ρέματος και εκκλησίας Προφ. Ηλία

-Αλεξανδρινή: παραλία, Σύλλογος Οικισμού Αλεξανδρινής, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 05:00μμ, καθαρισμός παραλίας

-Μεγαλόβρυσο: Τοποθεσία Μεσοχώρι, Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεγαλοβρύσου, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00πμ, καθαρισμός στο συγκεκριμένο σημείο

-Κόκκινο Νερό: Ιαματικές Πηγές, Πολιτιστικός Σύλλογος Κόκκινου Νερού, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00πμ, καθαρισμός πηγών

Ελπίζουμε στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων μας και καλούμε μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στις δράσεις καθαρισμού αυτού του διημέρου.