Διανομή τροφίμων TEBA την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στο Δήμο Αγιάς

15 Σεπτεμβρίου, 2020 9:40

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διανομή τροφίμων TEBA την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στο Δήμο Αγιάς

Από τον  Δήμο Αγιάς ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων του ‘’Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Ύλης Συνδρομής ΤΕΒΑ’’ την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020  από τις 8:00 το πρωί ως τις 2:00 το μεσημέρι, στον χώρο του  Πολιτιστικού Κέντρου «ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ». Στους δικαιούχους θα διανεμηθούν τα εξής τρόφιμα : μοσχάρι κρέας, χοιρινό κρέας, τυρί φέτα, γραβιέρα,  ελαιόλαδο, αχλάδια, μήλα,  κορν φλέικς, αλεύρι, μαρμελάδα, ρύζι, ζάχαρη,  κριθαράκι, μέλι, φρυγανιές,  φακές, φασόλια, πελτές, πραλίνα, οδοντόβουρτσα, σαπούνι, σκόνη πλυντηρίου, καθαριστικό  υγρό γενικής χρήσης.

Οι ωφελούμενοι θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα SMS στα κινητά τους τηλέφωνα και με δημοσίευση στον τοπικό τύπο. Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων στην προκαθορισμένη ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Λόγω της υφιστάμενης κατάστασης και της πανδημίας COVID-19, είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή συνωστισμού. Κατά τη ταυτοποίηση και παραλαβή οι ωφελούμενοι να φορούν μάσκα.

Για την παραλαβή των προϊόντων απαραίτητη είναι η επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας καθώς και επίσημου εγγράφου στο οποίο να αναγράφεται το ΑΜΚΑ του δικαιούχου . Σε περίπτωση παραλαβής από τρίτο  πρόσωπο απαιτείται εξουσιοδότηση χωρίς το γνήσιο της υπογραφής.

  Στη Κοινωνική Σύμπραξη της ΠΕ Λάρισας με ονομασία «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» δήλωσαν συμμετοχή και συμπεριλαμβάνονται ο Δήμος Λαρισαίων (leader) που έχει και την ευθύνη για την οργάνωση και διενέργεια του προγράμματος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οι Δήμοι Ελασσόνας, Αγιάς, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Κιλελέρ και Τεμπών, η ΔΗΚΕΛ, το ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ και οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας».  Ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ είναι άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας όπως ορίζεται από την υπ’αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης όπως επίσης και άστεγοι .

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2494-350314 και στα κατά τόπους γραφεία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αγιάς.