ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΡΙΨΗ ΑΛΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 13 ΕΩΣ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2021

17 Φεβρουαρίου, 2021 11:27

Με επιτυχία αντιμετωπίστηκε για ακόμη μια φορά ο αποχιονισμός του οδικού δικτύου του Δήμου Αγιάς, από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό που έπληξε την περιοχή μας κατά το χρονικό διάστημα 13 έως 16 Φεβρουαρίου του 2021. Ο μηχανισμός του Δήμου Αγιάς υπό την εποπτεία τουαρμόδιου αντιδημάρχου κ. Κρανιώτη Ευάγγελου και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Αστυνομία, επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων λόγω των έντονων χιονοπτώσεων και του παγετού.

Συγκεκριμένα, οχήματα αποχιονισμού του Δήμου Αγιάς και της Περιφέρειας Θεσσαλίας έκαναν ρίψεις αλατιού και αποχιονισμό στο οδικό δίκτυο όλες τις ημέρες των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, προκειμένου να διατηρηθούν ανοικτοί οι κύριοι οδικοί άξονες στις Τοπικές Κοινότητες Αγιάς, Μεγαλοβρύσου, Ελάφου, Ανατολής, Μελιβοίας, Σκλήθρου, Σκήτης, Ποταμιάς, Σωτηρίτσας, Στομίου και Καρίτσας.

Παράλληλα ήταν σε ετοιμότητα θερμαινόμενη αίθουσα για την φιλοξενία τυχόν αστέγων εντός των διοικητικών ορίων του δήμου, ενώ λειτουργούσε και τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης όλο το 24ωρο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους Δημότες μας και τους επισκέπτες για την άψογη συμπεριφορά τους και την υπεύθυνη στάση τους αφού ακολούθησαν στο ακέραιο τις οδηγίες.

Τέλος το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, συνιστά  την προσοχή σε όσους είναι ανάγκη να μετακινηθούν, διότι σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα παγετού θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και καλεί όλους τους συνδημότες να εφαρμόζουν όλα τα μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αγιά 16/02/2021

Ετικέτες: