«Ενδοοικογενειακή Βία κατά των Γυναικών»

8 Δεκεμβρίου, 2025 12:15

Ο Δήμος Αγιάς, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού κι Εξυπηρέτησης του Πολίτη, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας, το Κέντρο Υγείας Αγιάς, το ΚΕΘΙ, το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς, τη Μουσική Σχολή Αγιάς και τη Θεατρική Ομάδα Μαθητών του Γυμνασίου Αγιάς, διοργανώνουν  μια σημαντική δράση με θέμα:

«Ενδοοικογενειακή Βία κατά των Γυναικών»  

τη  Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στις  10:00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα»

Η δράση αυτή πραγματοποιείται με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής απέναντι σε ένα φαινόμενο που συνεχίζει να στιγματίζει ζωές, να απομονώνει γυναίκες και να διαλύει οικογένειες.

Με ομιλίες ειδικών, καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, θεατρικό δρώμενο μαθητών και τη συμβολή επαγγελματιών από τους εμπλεκόμενους φορείς, η εκδήλωση επιδιώκει να δώσει φωνή σε όσες γυναίκες σιωπούν, να ενθαρρύνει την αναγνώριση των σημάτων κινδύνου και να αναδείξει τους δρόμους υποστήριξης και ασφάλειας που υπάρχουν.

Η Μουσική Σχολή Αγιάς θα προσφέρει μια ιδιαίτερη μουσική παρέμβαση που θα πλαισιώσει συναισθηματικά το μήνυμα της ημέρας, ενώ η θεατρική ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Αγιάς θα παρουσιάσει ένα μικρό δρώμενο αφιερωμένο στη δύναμη και την ανθεκτικότητα των γυναικών.

Ο Δήμος Αγιάς καλεί όλους τους πολίτες να παρευρεθούν, να στηρίξουν τη δράση και να στείλουν μαζί ένα δυνατό μήνυμα: 

“Καμία γυναίκα μόνη. Καμία γυναίκα στη σιωπή.”