Υγειονομική  δράση φροντίδας στις τοπικές κοινότητες Μεγαλοβρύσου, Νερομύλων, Καρίτσας και Δήμητρας

15 Οκτωβρίου, 2026 15:58

Ο Δήμος Αγιάς στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την πρόληψη, υλοποίησε με επιτυχία, κατα τη διάρκεια του μήνα Σεπτεμβρίου, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων Μεγαλοβρύσου, Νερομύλων, Καρίτσας και Δήμητρας. Η δράση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αγιάς και  της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού κι Εξυπηρέτησης του Πολίτη σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ, την 5η Υγειονομική Περιφέρεια (5η Υ.Π.Ε) του Υπουργείο Υγείας και την υπηρεσία του Βοήθεια στο Σπίτι αντίστοιχων Δημοτικών Ενοτήτων .

 Στο πλαίσιο της ανοιχτής δράσης πραγματοποιήθηκαν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, οι οποίες περιελάμβαναν:

  Μέτρηση αρτηριακής πίεσης

  Μέτρηση κορεσμού οξυγόνου 

  Δείκτης μάζας σώματος  , όπως και μέτρηση αιμοσφαιρίνης / αιματοκρίτη,  Γλυκόζης και  Γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης  στις τοπικές κοινότητες Μεγαλοβρύσου και  Νερομύλων, 

ενώ για τους κατοίκους που δεν είχαν τη δυνατότητα να μετακινηθούν, εξειδικευμένο ιατρικό κλιμάκιο πραγματοποίησε επισκέψεις κατ΄οίκον.

Η συμμετοχή των πολιτών υπήρξε μεγάλη αποδεικνύοντας  ότι η πρωτογενής πρόληψη και η έγκαιρη  ενημέρωση αποτελεί επένδυση στην ανθρώπινη υγεία και ευημερία.

Ο Δήμος Αγιάς και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας , Πολιτισμού, Αθλητισμού και Εξυπηρέτησης του Πολίτη ευχαριστούν θερμά όλους συμμετείχαν και συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτών των δράσεων. Ανανεώνουν τη δέσμευση για συνέχιση δράσεων που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και την υγεία των πολιτών. Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται εξίσου στους Ιατρούς του Κέντρου Υγείας Αγιάς οι οποίοι έλαβαν μέρος στη δράση προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους καθώς επίσης  όλους τους διοικητικούς και επαγγελματίες υγείας των Κινητών Ομάδων Υγείας  του ΕΟΔΥ για τη σημαντική συμβολή τους καθώς επίσης και στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και των Συλλόγων Γυναικών για την συνεργασία τους .

Μέσω αυτής της δράσης προάγεται η αξία της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής φροντίδας, δίνοντας προτεραιότητα την ισότητα και την κάλυψη των αναγκών όλων των πολιτών, ιδιαίτερα σε όσους έχουν περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης σε σταθερές δομές φροντίδας, όπως είναι τα άτομα με αναπηρία ή όσοι διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές.