Τετάρτη, 28 Νοέμβριος 2018 10:09

STRinGS – Solidarity Towes Respect in Global Societies

Logo strings square

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αγιάς στα πλαίσια του έργου «STRinGS-Solidarity Towes Respect in Global Societies» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020, Σκέλος 2, Μέτρο 2.1 Αδελφοποιήσεις Πόλεων» μετείχε στη Διεθνή Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από 12 έως 16 Οκτωβρίου 2018 στον Δήμο Vallerano στην Ιταλία.

Στο έργο συμμετέχουν 6 ευρωπαϊκές χώρες, με επικεφαλή εταίρο τον Δήμο Vallerano από την Ιταλία και τους Δήμους Δερύνειας από την Κύπρο, Onga από την Ουγγαρία, Αγιάς από την Ελλάδα, Vila Nova de Cerveira από την Πορτογαλία και την Ένωση "BALKĀNU ZIEDS” – Aizkraukle από τη Λετονία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν δράσεις όπως εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις σε ομάδες, παρουσίαση καλών πρακτικών, ανταλλαγή απόψεων με ειδικούς , οι οποίες κορυφώθηκαν με την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ των εταίρων.

STRINGS Locandina ufficiale-sm

Το έργο μέσω των δράσεων του δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατανόηση και την ανάλυση των κινδύνων που ελλοχεύουν από τον ευρωσκεπτικισμό και την κριτική που ασκείται απέναντι στην Ε.Ε. σε όλα τα επίπεδα, επιτρέποντας ταυτόχρονα στους νέους να αντιπαραθέσουν το θετικό τους όραμα για την Ε.Ε. σε μία εποχή έντονης αμφισβήτησης και αρνητικών προκαταλήψεων.

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η ενθάρρυνση νέων μορφών κοινωνικής και δημοκρατικής συμμετοχής, δίνοντας έμφαση στην ευρωπαϊκή ιθαγένεια και στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων εντός της Ε.Ε. καθώς αυτές είναι που θα διαμορφώσουν το μέλλον της. Ταυτόχρονα δημιουργούνται οι βάσεις για την ενδυνάμωση του διαπολιτισμικού κοινωνικού διαλόγου μεταξύ των νέων για τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναδεικνύονται οι προοπτικές συνεργασίας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδίοικησης με στόχο τον περιορισμό του ευρωσκεπτικισμού και την ανάδειξη της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και των αξιών της Ε.Ε.

Η δράση «STRinGS-Solidarity Towes Respect in Global Societies» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020».

file iconSTRINGS Brochure

file iconInfo Template EN

file iconFinal Publication

file iconSTRinGS Presentation

file iconSTRinGS-Euroscepticism,Municipality of Agia, Vallerano, October 2018

 

Φωτογραφικό Υλικό

dimos-agias-strings-5 dimos-agias-strings-4 dimos-agias-strings-2

dimos-agias-strings-1 dimos-agias-strings-3

Greek English

1135-GR

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

efpatheis

dimos-agias-politiki-prostasia-2020

bravo-2019-vote

kvdm-logo-2019-sidebar

entagmena-erga

nees-xrimatodotiseis

dimos-agias-kentro-koinotitas-small

dimos-agias-european-programms

dimos-agias-co-funded

dimos-agias-2will-front

yourope-logo

solidary4heritage-arxikh

dimos-agias-focus

dimos-agias-camping-stomio

kataskinwseis-agias-paraskeuis1

kisavos marathon banner

meteoagia

dimos-agias-your-europe

Φωτογραφίες

photos

Video Gallery

Βιβλιοθήκη

bibliothiki_digital

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες


~ Περισσότερες πληροφορίες ~

Copyright © 2011 Δήμος Αγιάς | Ανάπτυξη ITBIZ