Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2016 14:51

RURACT _ Revaluating RURal areas in Europe through the development of social farming ACTivities GR

europe-for-citizens-ruract

Το έργο «Revaluating RURal areas in Europe through the development of social farming ACTivities - RURACT» Επανεκτίμηση των αγροτικών περιοχών της Ευρώπης μέσω της ανάπτυξης δραστηριοτήτων κοινωνικής γεωργίας
χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες"

 

Δράση 1 - Μέτρο 1.2 «Δίκτυα αδελφοποιημένων πόλεων"
Δράση 2 - Μέτρο 2.3 «Στήριξη σχεδίων που προτείνονται από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών"
Δράση 4 - «Ενεργός Ευρωπαϊκή Μνήμη"

Πέντε (5) εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος:

1η Εκδήλωση

Συμμετοχή: Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ήταν 200 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων των εταίρων του έργου 2 από την πόλη Zaragoza (Ισπανία), 2 από την πόλη Mérida (Ισπανία), 1 από την πόλη Tarragona (Ισπανία), 1 από την πόλη Calatayud (Ισπανία), 1 από την πόλη Zagreb (Κροατία), 1 από την πόλη Dubrovnik (Κροατία), 1 από την πόλη Scutari (Αλβανία), 2 από την πόλη Αγιά (Ελλάδα), 1 από την πόλη Belene (Βουλγαρία), 2 από την πόλη Kaniža (Σερβία) και 186 ντόπιων πολιτών (Ιταλία)

Τόπος / Ημερομηνίες:

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Καμπομπάσο, Ιταλία, από 10/03/2014 έως 11/03/2014.

Σύντομη περιγραφή: Σκοπός της εκδήλωσης με τίτλο "Κοινωνική γεωργία στην Ευρώπη, ο δρόμος για την ανάπτυξη της υπαίθρου" ήταν να τονίσει τους γενικούς και ειδικούς στόχους του έργου RURACT, να συζητήσουν για τις σύγχρονες τάσεις και τυπολογίες στην κοινωνική γεωργία στην Ευρώπη, για τις αγροτικές πολιτικές και τον εντοπισμό ελλείψεων, στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, στήριξης δραστηριοτήτων κοινωνικής γεωργίας, για την κοινωνική γεωργία και αειφόρο ανάπτυξη. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οργανώθηκαν ομάδες εργασίας για να εντοπισθούν οι αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα της κοινωνικής γεωργίας στην Ευρώπη.

2η Εκδήλωση

Συμμετοχή: Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ήταν 123 πολίτες, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των εταίρων του έργου 3 από Καμπομπάσο (Ιταλία), 1 από Potenza (Ιταλία), 2 από Kaniža (Σερβία), 2 από Αγιά (Ελλάδα), 2 από Zagreb (Κροατία), 1 από Berovo (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας), 1 από Scutari (Αλβανία) και 111 ντόπιοι πολίτες (Ισπανία)

Τόπος / Ημερομηνίες:

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Zaragoza και Calatayud (Ισπανία), από 28/05/2014 έως 30/05/2014.

Σύντομη περιγραφή: Σκοπός της εκδήλωσης με τίτλο "Κοινωνική γεωργία ως ένα εργαλείο ευρωπαϊκής πολιτικής" ήταν να εμβαθύνει στα προβλήματα της κοινωνικής γεωργίας, να παρουσιασθούν απόψεις διαφόρων παραγόντων και παραγωγών που συμμετέχουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό στην κοινωνική γεωργία και να δοθούν πληροφορίες σε πρακτικό επίπεδο από πρώτο χέρι για τη δραστηριότητα αυτή η οποία μπορεί να προωθήσει την αγροτική ανάπτυξη σε μειονεκτικές περιοχές. Ειδικότερα, η εκδήλωση εστίασε στην κοινωνική γεωργία, στις πολιτικές κοινωνικής ένταξης, καθώς και σε πολλές-τοπικές-καλές πρακτικές κοινωνικής ένταξης, που διερευνήθηκαν στην Ισπανία, με τη συμμετοχή μειονεκτούντων ατόμων.

3η Εκδήλωση

Συμμετοχή: Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ήταν 205 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων των εταίρων του έργου 2 από Kaniža (Σερβία), 3 από Αγία (Ελλάδα), 1 απο Tarragona (Ισπανία), 1 απο Zaragoza (Ισπανία), 2 απο Mérida (Ισπανία), 1 απο Scutari (Αλβανία) και 195 ντόπιων πολιτών (Ιταλία).

Τόπος / Ημερομηνίες:

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Potenza (Ιταλία), από 16/04/2015 έως 17/04/2015.

Σύντομη περιγραφή: Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστούν βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές για τις δραστηριότητες της κοινωνικής γεωργικές καθώς επίσης η επίσκεψη των συμμετεχόντων σε τοπικές καλές πρακτικές. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών οργανώθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε τοπικούς κοινωνικούς κήπους και σε τοπικές οικογενειακές εστίες.

4η Εκδήλωση

Συμμετοχή: Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση αυτή ήταν 403 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων των εταίρων του έργου 1 από Zaragoza (Ισπανία) 2 απο Tarragona (Ισπανία) και 400 ντόπιων πολιτών (Σερβία).

Τόπος / Ημερομηνίες:

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Kanjiža, Σερβία, από 15/10/2015 έως 16/10/2015.

Σύντομη περιγραφή: Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ολοκληρωθεί το φυλλάδιο πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες της κοινωνικής γεωργίας στις Χώρες των εταίρων του έργου, η δημόσια συζήτηση σε εργαστήρια σχετικά με τις καλές πρακτικές, ώστε η κοινωνική γεωργία να πάρει τη θέση μιας νέας ευκαιρίας στο πεδίο της κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές.

5η Εκδήλωση

Συμμετοχή: Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ήταν 200 πολίτες, μεταξύ των οποίων οι εκπρόσωποι των εταίρων του έργου 1 από Zagreb (Κροατία), 1 απο Tarragona (Ισπανία), 2 από Mogila (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Μακεδονίας), 4 απο Konispol (Αλβανία), 2 απο Kaniža (Σερβία), 3 από Αγιά (Ελλάδα) και 187 ντόπιοι πολίτες (Ιταλία).

Τόπος / Ημερομηνίες:

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Καμπομπάσο και στην Isernia (Ιταλία), από 25/02/2016 έως 26/02/2016.

Σύντομη περιγραφή: Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιάσει στους πολίτες και τους φορείς χάραξης πολιτικής τα αποτελέσματα του έργου. Επιπλέον, η εκδήλωση επικεντρώθηκε στις εμπειρίες του έργου RURact και στη σπουδαιότητα των δικτύων στην Ευρώπη. Οργανώθηκαν συναντήσεις, ένας προς ένα, μεταξύ των δήμων και των θεσμών από τις συμμετέχουσες Χώρες-εταίρους του έργου, προκειμένου να τονωθεί το μέλλον των αδελφοποιημένων πόλεων.

Greek English

1135-GR

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

efpatheis

dimos-agias-politiki-prostasia-2020

bravo-2019-vote

kvdm-logo-2019-sidebar

entagmena-erga

nees-xrimatodotiseis

dimos-agias-kentro-koinotitas-small

dimos-agias-european-programms

dimos-agias-co-funded

dimos-agias-2will-front

yourope-logo

solidary4heritage-arxikh

dimos-agias-focus

dimos-agias-camping-stomio

kataskinwseis-agias-paraskeuis1

kisavos marathon banner

meteoagia

dimos-agias-your-europe

Φωτογραφίες

photos

Video Gallery

Βιβλιοθήκη

bibliothiki_digital

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες


~ Περισσότερες πληροφορίες ~

Copyright © 2011 Δήμος Αγιάς | Ανάπτυξη ITBIZ